FRANTIŠKÁNSKÁ MEDOVINA - Medové víno - Honeywine - Traditional mead - Tradiční medovina

Je to medovina, která se vyrábí pouze STUDENOU CESTOU.

Výroba probíhá pomocí:

  • medu
  • kvasinek
  • vody - bez přídavku aditiv

V chuti a vůni by měl převládat med a měl by zde znát i kvasný buket. Mnozí výrobci používají kyselinu citronovou či vinnou. Jen ten, kdo umí vyrobit kvalitní tradiční medovinu bez aditiv, ten skutečně rozumí medovině. Dále je třeba připomenout, že kvalitní tradiční medovina je Everestem mezi medovinami, protože je bez vedlejších chutí a vůní. Je samozřejmě jednou z nejdražších, protože je výlučně vyrobena z medu a není nahrazována část medu ovocnými šťávami. Po kvašení se odstraní klasickými vinařskými postupy bílkoviny, aby byla po této stránce stabilní, stejně tak po stránce tepelně - chladové. Dozrává v dubových sudech. Jemná sedimentace či opalescence není na závadu. Uchovejte při teplotě 15-20° celsia. Při dodržení skladovacích podmínek je doba spotřeby neomezená.

Na každou šarži se provádí atest na:

  • PH, vol% alc
  • veškeré cukry
  • těkavé kyseliny
  • test bílkovinné stability
  • test tepelně chladové stability 

Tyto hodnoty jsou zde uvedeny (rozbory šarží). Proto jsou v této medovině zachovány veškeré příznivě působící látky jako v medu mimo bílkovin. Což medoviny připravené tepelnou cestou nemají. Při tepelném postupu se med s vodou vaří, čímž se v podstatě steriluje, bílkoviny se vysrážejí a veškeré příznivě působící látky se varem zničí. Každá šarže je svým způsobem jedinečná. Co se týče druhu medu i vedením kvašení. Vstupní surovina - med pochází z Fulnecka.

Možno objednat i dárková balení.

11. festival vína, Pardubice, zámek
(28. - 29. 8. 2008)

Možno zaslat medovinu:

  • natural
  • mandlovou
  • skořicovou
  • bylinnou s chmelem
  • medový sen / honeywine dream NOVINKA!
  • u balení 0,5 l + 1 l možno s vanilkovým luskem
  • možnost vložení ean kodu

Prosím upřesnit v objednávce.

Pokud by měl někdo zájem o výhradní zastoupení k prodeji i zásobování vinoték v Brně a Praze, tak se ozvěte:

 

Jaromír Koucký

E-mail: jkoucky@mybox.cz

Telefon: +420 603 334 314

Druh vína: Obsah zbytkového cukru (g.l-1):
suchá 0 – 4
polosuchá 4 – 12
polosladká 12 – 45
sladká více než 45

Design & webhosting by Market Express, s.r.o.