Léčivé účinky

Při posouzení vlivu na lidský organismus, musíme vycházet z toho, že medovina je alkoholický nápoj a má přibližně stejný obsah alkoholu jako hroznové víno.

Tedy platí: že pozitivní vliv medoviny se dostaví jen pokud budeme medovinu konzumovat v přiměřeném množství (optimum je cca 1 dcl/den).

Alkohol přijímaný v  malých množstvích:

  • povzbuzuje látkovou přeměnu
  • podporuje prokrvení
  • zvyšuje tvorbu HDL (dobrý cholesterol)
  • snižuje LDL cholesterol (zlý cholesterol)

Medovina působí též pozitivně na náš imunitní systém. Je to dáno tím, že v této medovině, která byla připravena studenou cestou, se zachovaly téměř všechny látky obsažené v medu mimo bílkovin. V sekci parametry se můžete dočíst, kolik která šarže obsahuje glukózy, fruktózy a dalších parametrů.

Dále obsahuje:

  • Invertní cukry (glukóza, fruktóza, sacharóza)
  • Dextriny - 2-12 %
  • Oligosacharidy (laktóza, maltóza, erlóza, …)
  • Enzymy (invertáza, kataláza, ...) 
  • Ihibin - má antibakteriální účinek
  • Vitamíny - A, B, B1, B2, B6, B12, C, D, H, K, E, P
  • Koloidy
  • Minerální látky
  • Aromatické látky
  • Organické kyseliny
  • Aminokyseliny
  • Hormonální látky

Design & webhosting by Market Express, s.r.o.